[VIDEO] Italiaanse buschauffeur wordt door groep agressieve migranten belaagd, geslagen en bijna gelyncht


Een bestuurder van het stadsmaatschappij Parma moest in zijn bus verstoppen vanwege de agressiviteit van een groep van zeven à acht migranten. Een van hen slaagde erin om aan boord te komen en de bestuurder te overmeesteren. “We gaan je een lesje leren.” Een buschauffeur van het Parma-transportstation, geïdentificeerd door de Italiaanse nationale krant Il Giornale met zijn voorletters, G.P., getuigt van het geweld van de aanval die hij onderging op 29 augustus 2017.

De chauffeur begon zijn dienst toen een groep van zeven tot acht migranten de doorgang van zijn voertuig blokkeert om aan boord te gaan. G.P probeert dan zijn bus te parkeren om hen te vermijden, maar dat lukt niet. De spanning steeg snel en mensen begonnen de bus hevig te raken en bedreigden de bestuurder, die zijn telefoon greep om de scene te filmen.

Bijna gelyncht

Een van de aanvallers bleef op het raam van de deur beuken. Een andere probeert de twee ‘bladeren’ van de busdeur te openen. Een controleur, die buiten blijft proberen om de groep te kalmeren, is woedend dat hij niet in staat is om aan boord te geraken.

Een aanvaller kwam wel aan boord de bus en de chauffeur probeerde hem tevergeefs tegen te houden. De bestuurder wordt vervolgens op de vloer van de bus geduwd en geslagen, zoals te zien is op de beelden die zijn opgenomen door een andere getuige in het voertuig. “Ik dacht dat ik zou gaan sterven”, herinnert de bestuurder.

Alleen de interventie van de Italiaanse politie, die door getuigen werd gewaarschuwd, maakte het mogelijk om dit begin van het lynchen te stoppen. G.P. werd naar het ziekenhuis gebracht en moest zeven dagen thuisblijven om te herstellen.

Reageren?

Inloggen

Don't have an account?
Registreren

Herstel Wachtwoord

Back to
Inloggen

Registreren

Captcha!
Back to
Inloggen