Verhoging eigen risico in scène gezet


Hoe het spelletje door de voltallige hofkliek in Den Haag wordt gespeeld. Het thema is het eigen risico voor ziektekostenverzekerden. De politieke partijen hebben het voor elkaar gekregen dit eigen risico NIET te verhogen. Ze rammen zichzelf op de borst dat ze dit voor de poorten van de hel hebben weggesleept. Een hele prestatie om zoiets het kabinet op te leggen. Dit kabinet staat immers bekend om haar daadkracht en rekentechniek.

 

Kabinet_68 schoot direct in paniek, waar halen we deze gederfde inkomsten van ettelijke miljoenen nu weer vandaan? Het lijkt immers zo eerlijk, de “vervuiler” betaalt een groot deel van de opruimkosten, om het maar eens grof uit te drukken. Wie ziek is neemt een deel van de kosten voor eigen rekening. Loopt het dan uit de hand, dan betalen alle verzekerden mee.

Nu gaat deze verhoging niet door.

Om het te compenseren wordt zo tussen neus en lippen door medegedeeld, dat ALLE verzekerden nu € 10,00 meer premie gaan betalen. Het gat is dus ruimschoots gedicht – met een dik overschot.

Opgelost.

Het hele verhaal is een waardeloos toneelstuk, opgevoerd door slechte acteurs. Met veel bombarie een “goede daad” verrichten voor de zwakkeren uit de samenleving, terwijl iedereen, óók de zwakkeren met een tientje een dolksteek in de rug krijgt toegediend. Ze moeten zich rot lachen, de dames en heren leden van de hofkliek. De verzekeraars zullen content zijn met de afloop van dit één-tweetje. Er zullen vast wat baantjes te vergeven zijn straks als Kabinet_69 aantreedt.

Hoe het werkt?

Opdracht is om meer premie te incasseren, al was het alleen maar om extra bonussen voor de top veilig te stellen. € 100 miljoen extra marge is altijd meegenomen.

Stap 1 is net doen alsof het eigen risico moet worden verhoogd, wat bij lange na de wensen niet inwilligt, maar dat weet niemand.

Stap 2 is dat de gehele hofkliek het uitgeschakelde kabinetje van toplakei Rutte onder druk zet, waarna veel bombarie dit zogenaamde voornemen terug wordt gedraaid.

Stap 3 is het uitvoeren van het originele plan, het verhogen van de premie voor ALLE verzekerden, hetgeen op onverklaarbare manier zonder boe of bah wordt geaccepteerd als “logisch en onontkoombaar” en gaat over tot de orde van de dag. In “het koninkrijk” staat men er bij, kijkt er naar en denkt: “Gelukkig is het maar een tientje”. Een eventueel protest wordt door politici genadeloos in de kiem gesmoord: “Hebben daar ons best voor gedaan?” Het hele verhaal is in scène gezet en het publiek slikt de pil van een tientje zonder morren. Vandaag een tientje, morgen twee tientjes. Enzovoorts….

Zo werkt het.

 

Bron: Verhoging eigen risico in scène gezet

Reageren?

Inloggen

Don't have an account?
Registreren

Herstel Wachtwoord

Back to
Inloggen

Registreren

Captcha!
Back to
Inloggen