Video: Agema tegen Keizer over eigen risico “liever opgewonden dan koud, kil en berekenend”


Kleine verbale ‘fittie’ tussen Fleur Agema van de Partij van de Vrijheid en Mona Keizer (CDA) gisteren tijdens de discussie over het eigen risico.

 

Op gepassioneerde wijze verweet Agema mevrouw Keizer tijdens de onderhandelingen niet op te komen voor het CDA standpunt om verlaging van het eigen risico te realiseren. Terwijl ze zelfs honderdduizend voorkeurstemmen meer had dan zij, voegde Agema eraan toe. Ze vroeg zich ook af waarom mevrouw Keizer na zelfs een meevaller van 1,7 miljard zich niet harder heeft ingezet. En het bijltje er zo snel bij had neergelegd.

‘Ongelooflijk opgewonden’

Mevrouw Keizer noemde op haar beurt Agema ‘ongelooflijk opgewonden op dit soort momenten’ en reageerde op haar vraag dat het eigen risico voor het CDA “buitengewoon belangrijk is” en dat de partijen daarover met elkaar hebben gesproken maar dat er een impasse is ontstaan van twee partijen wel verlagen en twee partijen niet. Keizer voegde eraan toe dat “er serieus nagedacht moet worden over de toekomst van Nederlanden en niet alleen ‘opgewonden in Commissie vergaderingen grote gebaren’ moesten worden gemaakt; er moeten compromissen gesloten worden”.

Agema rondde vervolgens af door de framing ‘opgewonden’ te zijn in de juiste context te plaatsen. Over de houding van Keizer was ze helder. “Zij is koud en kil en berekenend. En dat is vele malen erger”. Zij verweet Keizer nogmaals geen vuist op tafel te hebben geslagen voor alle 800.000 Nederlanders met een betaalregeling. En een kwart van die mensen die afzien van zorg omdat ze die niet meer kunnen betalen. Dat zij daarvan ‘opgewonden’ wordt, beargumenteerde Agema, komt omdat zij niet mee mogen doen met de onderhandelingen en buitenspel zijn gezet. “Maar”, voegde ze er als laatst nog aan toe, “ik ben tenminste niet koud en kil en berekenend”.

 

 

Reageren?

Inloggen

Don't have an account?
Registreren

Herstel Wachtwoord

Back to
Inloggen

Registreren

Captcha!
Back to
Inloggen