Terror-kabinet Rutte III maakt weg vrij voor gekozen fopspeenburgemeesters


De Volkskrant kopte vandaag dat het ‘nieuw kabinet de weg vrij maakt voor de gekozen burgemeester’:

Het nieuwe kabinet maakt de weg vrij voor de gekozen burgemeester. De vier formerende partijen scharen zich achter de grondwetswijziging die dat mogelijk maakt. Daardoor is de vereiste tweederde meerderheid in zowel Tweede als Eerste Kamer verzekerd, omdat ook voldoende oppositiepartijen voorstander zijn. Hoe de burgemeestersverkiezing daarna gaat verlopen, gaat het kabinet nog uitwerken.

Maar,

Dat hele concept van gekozen burgemeesters is even zinloos als gekozen ‘volksvertegenwoordigers’ en partijen.

Want,

Je kunt ze niet ter plekke ontslaan, zijn uiteindelijk vrijwel altijd te koop via de achterdeur en dus zéér beïnvloedbaar. Ga alle regeringspartijen maar na sinds 1848. Staatshoeren zijn het. Bovendien is er vrijwel geen transparantie omdat het excuus ‘landsbelang’ etc altijd wordt aangevoerd. We hebben de afgelopen twee jaar al duidelijk gezien hoe gemeentes de burgers al geterroriseerd hebben met het door de strot duwen van derde wereldvolk in Nederlandse woonwijken.

Een ‘gekozen’ burgemeester gaat daar totaal niets aan veranderen. He-le-maal niets.

Demagogie

Op personen stemmen is géén democratie.

Op personen stemmen is pure demagogie. Volksmisleiding.

Google maar wat demagogie precies inhoudt en je komt bij de precieze definitie uit van ons huidig politieke systeem: Volksmennerij. Liegen en bedriegen om te kunnen blijven stelen en de omvolking te bewerkstelligen.

Democratie

Er is maar één manier om de wil van het Nederlandse volk te garanderen. Er is maar één zuivere vorm van democratie en dat is rechtstreeks stemmen op beleid. Geen referenda en ook geen peilingen. Gewoon op beleid stemmen en klaar. Geen ‘ja maar dit of dat’ maar gewoon uitvoeren die handel.

Dit moeten we opeisen. En niet langer meedoen aan een kiessysteem van de verloren stem. Wie betaalt, bepaalt.

Iedere zogenaamde ‘politicus’ die niet pleit voor rechtstreeks stemmen op beleid is geen voorstander van de democratie maar eerder voorstander van de achterkamertjespolitiek en corruptie. De facto de ‘status quo’. Van het op geniepige wijze besodemieteren van mensen.

Stemmen op mensen is de illusie van democratie. Een Koninklijke fopspeen voor het domme volk.

Reageren?

Inloggen

Don't have an account?
Registreren

Herstel Wachtwoord

Back to
Inloggen

Registreren

Captcha!
Back to
Inloggen