Kleine nazomer komt eraan: volgende week waarschijnlijk 20 graden


Je zou het dit weekend misschien niet verwachten als je naar buiten kijkt, maar er is nog een restje nazomer op komst. Richting volgend weekend lopen de temperaturen op en wordt het beter weer.

 

Dit weekend is van dat betere weer nog even niks te merken, zegt meteoroloog Jennifer Faber van Buienradar. “Vandaag is zo’n dag dat je het liefst opgekruld op de bank ligt met een kop thee en een serie aan. Het is grijs, druilerig en in de loop van de middag en vanavond gaat het nog harder regenen.”

Het wordt beter

Morgen ziet er iets beter uit, vooral in het noorden. “In het midden en zuiden is kans op een bui en is er minder zon. In de nieuwe werkweek blijft het herfstachtig: het is een komen en gaan van storingen. Met andere woorden: veel bewolking, regen en wind! Vooral dinsdag verloopt nat.”

Maar er is volgens Jennifer Faber ook goed nieuws: “Voordat we allemaal meteen in een herfstdepressie belanden, het wordt in de loop van de week beter. Er bouwt zich geleidelijk even een hogedrukgebied op. Storingen blijven daarmee op afstand. Het blijft volgend weekend droog en er zijn flinke zonnige perioden.”

 

20 graden?

“Er komt zelfs even een meer zuidelijke wind op gang! Daarmee komt iets warmere lucht onze kant op. De temperatuur loopt dan op naar gemiddeld 18 graden en in het zuiden wordt het zondag misschien lokaal wel 20 graden. Even door de zure appel heen dit weekend, want het wordt volgend weekend beter!”

Reageren?

Inloggen

Don't have an account?
Registreren

Herstel Wachtwoord

Back to
Inloggen

Registreren

Captcha!
Back to
Inloggen