Ingezonden: Utrechtse studente door Marokkaanse medeleerlingen fysiek mishandeld; schooldirectie faalt


Vandaag kregen wij van een 19-jarige Utrechtse studente het verzoek om een zeer vervelende incident te publiceren dat zij had meegemaakt. We zullen haar verhaal dan ook precies neerzetten zoals dat bij ons is binnengekomen. De foto’s zijn een beetje aangepast om de identiteit van de inzender te beschermen.

“Ik volg de opleiding pedagogisch medewerker kinderopvang niveau vier. Er zitten twee Marrokaans-Nederlandse meisjes bij mij in de klas. Vanaf het begin waren ze gelijk beste vriendinnen want tsja zelfde afkomst. Naar ons, Nederlandse meiden, kijken ze niet om. Behalve dan een Turks meisje, daar praten ze dan weer wel mee. Ze zijn altijd erg luidruchtig in de les. Praten met veel Marokkaanse woorden. Ze zijn onbeschoft tegenover iedereen. Dankjewel en alsjeblieft kennen ze blijkbaar niet.

Vrijdag tijdens de les waren ze met elkaar aan het praten. In een gesprek van nog geen tien minuten hoorde ik twintig keer het woord ‘kanker’ vallen. Dit kan natuurlijk niet op zo’n opleiding dacht ik. Dus ik vroeg “gaan jullie de hele les met kanker schelden?” Ik kreeg een enorme bek terug en een hoop geschreeuw. Uiteindelijk kwam ze tierend naar mij toe en wees met haar vinger bijna tot in mijn gezicht. Ineens haalt ze uit naar mijn gezicht. Ik sloeg natuurlijk terug en toen begonnen we te vechten. Haar Marokkaanse vriendin viel mij ook aan. Twee tegen een dus.

Op een gegeven moment sprong er een bovenop mij en probeerde mijn hoofd tegen de grond te slaan. “IK GA JE VERMOORDEN!” schreeuwde ze. De ander begon op mij in te trappen. Ik gooide haar van mijn rug af en stond tegenover haar en ze gaf nog even een trap bijna tegen mijn kin. Daarna riep het andere meisje nog dat ik geluk had dat ze bij de reclassering loopt anders had ze mij kapot gemaakt. Nu heb ik me gelukkig goed kunnen verdedigen en heb ik alleen een paar krassen. Maar wat er vervolgens gebeurd maakt mij echt ziek.

De docente had alles gezien en legde dit ook uit aan de afdelingsmanager waarop de twee Marokkaanse meisjes de docente ervan beschuldigde dat zij de boel verdraaide en omdat ze Marokkaans zijn zij gediscrimineerd worden. Aldus je ziet het. Dit gebeurt hier dus in Nederland he. De klas wil ervoor zorgen dat ze niet meer mogen terugkomen. Wat gebeurd er? De afdelingsmanager zei letterlijk dit: “vechten kan gebeuren het komt wel weer goed ik kan ze niet zomaar wegsturen.”

Als je 2 van zulke achterlijke idioten op een opleiding voor kinderen laat ben je toch niet goed? Onze kinderen zullen ook gevaar gaan lopen let maar op.”

De naam van de school/instelling is ‘ROC Midden Nederland – Gezondheidszorg College Utrecht’. Deel dit bericht massaal.

Foto’s:

Reageren?

Inloggen

Don't have an account?
Registreren

Herstel Wachtwoord

Back to
Inloggen

Registreren

Captcha!
Back to
Inloggen