HEMA nu ook in de war – gooit ‘rookworsten’ en ‘tompoezen’ de deur uit


Voordat ik met mijn verhaal begin, eerst even het artikel dat vanochtend verscheen in de Volkskrant. De Nederlandse (kleding)winkelketen HEMA heeft besloten om de labels ‘jongen’ en ‘meisje’ af te halen van de kinderkleding. Dit zal, als het aan de HEMA ligt, eind dit jaar gaan gebeuren.

 

De Volkskrant haalde een voorbeeld aan om het schokeffect wat te verzachten door te melden dat ook het Britse warenhuisketen John Lewis de jongens- en meisjesetiketten uit hun kinderkleding hadden gehaald. Dit deden ze met het excuus dat ze geen ‘seksestereotypen wilden versterken’.

Ze hadden, zogezegd, klachten binnengekregen dat het kledingaanbod seksistisch zou zijn in die zin dat op bepaalde kledingstukken teksten stonden waarin meisjes stelselmatig minder intelligentie en ambitie worden toegedicht dan jongens: “Zo kwam de Britse supermarktketen Morrisons recent in opspraak met de opdruk ‘Little man, big ideas’ voor jongens en ‘Little girl, big smiles’ voor meisjes.”

Wanneer je als winkel daar druk om moet gaan maken dan kun je naar mijn mening meteen maar je winkel sluiten of het management ontslaan.

Niet professioneel

Want dit is allesbehalve professioneel, want je hele kinderkledingafdeling anders inrichten, zogenaamd wegens ‘klachten’ die voortvloeien uit mensen met een afwijkende perspectief wat geslacht betreft, is not-done. Je bent immers een kledingwinkel voor jongetjes en meisjes.

Je bent als commercieel bedrijf bezig met winst genereren en niet met identiteitspolitiek of het bewust veranderen van de rol van mannen en vrouwen binnen de samenleving. De samenleving behoort tot de mensen. Niet het bedrijfsleven. Wanneer een gender-neutrale afdeling zou zijn geplaatst had ik er niet eens bij stilgestaan, maar door er meteen alle kinderen bij te betrekken gaan bij mij alle alarmbellen af.

 

Dit ruikt sterk naar geslachtsverwarringpropaganda. En ze komen nu voor onze kinderen. Kinderen die door ons beschermd dienen te worden tegen onnatuurlijke fenomenen en mensen met psychische aandoeningen.

De agenda

Welke agenda daar nou precies achter zit zijn de online-meningen over verdeeld. De een beweert dat de aanval op man/vrouw en jongen/meisje een stap is naar een plan om de menselijke voortplanting een functie van de Staat te maken. Zoals het onderwijs.

De ander meent dat het komt door de synthetische hormonen die vrouwen meekrijgen met de anticonceptiepillen en anticonceptiemiddelen. Een soort van doofpotstrategie voor de farmaceutische industrie. Hoe dan ook, het blijft gissen. De toekomst zal uitwijzen waar we met dit soort onzin naartoe gaan.

Wat ik wel weet is dat al deze geslachtsverwarringpropaganda voor de meerderheid van onze kinderen niet een gezonde ontwikkeling is. Als je verhalen wilt lezen van slachtoffers van geslachtsverwarringpropaganda moet je deze webpagina maar eens doorlezen.

 

Dat sommige mensen/kinderen verward zijn over hun ‘identiteit’ verandert niets aan het feit dat er maar twee geslachten zijn. Evenmin als mensen die zonder benen geboren worden of benen hebben geamputeerd het bewijs is dat mensen niet tweebenig zijn.

Reageren?

Inloggen

Don't have an account?
Registreren

Herstel Wachtwoord

Back to
Inloggen

Registreren

Captcha!
Back to
Inloggen