Haagse PvdA wil discriminatie bestrijden door… blanken te discrimineren


Als het aan de PvdA in Den Haag ligt komt er een quotum voor vrouwen en migranten op het Haagse stadhuis. Veertig procent van de topposities in de gemeente moet door een vrouw worden bekleed en veertig procent van de nieuwe topfuncties of functies in het middenkader door mensen met een niet-Nederlandse achtergrond. Dat staat in het conceptverkiezingsprogramma van de PvdA.

 

Volgens de partij is er op de arbeidsmarkt nog altijd sprake van discriminatie. ‘Je culturele achtergrond, sekse en leeftijd zijn helaas nog steeds bepalend voor de kans is dat je een baan vindt,’ staat in het verkiezingsprogramma. ‘Zolang dat het geval is, blijft de gemeente Den Haag het succesvol anoniem solliciteren doorzetten, blijven we investeren in de emancipatie van vrouwen op de arbeidsmarkt en zijn we voor quota in topposities.’

Politie moet het ook ontgelden

Daarnaast wil de partij discriminatie bij de politie tegengaan door het instellen van burgercomités die het optreden van de politie gaan beoordelen. ‘Daar waar het vertrouwen in de politie laag is stellen we burgercomités in waarin politie en mensen uit de wijk met elkaar aan de hand van concrete cases het politieoptreden bespreken en hiervan proberen te leren.’ Ook moeten er bodycams komen voor agenten en digitale stopformulieren waarop politieagenten melden waarom ze iemand staande hebben gehouden.

 

Lees verder: Haagse PvdA: verplicht aantal vrouwen en migranten op stadhuis

Reageren?

Inloggen

Don't have an account?
Registreren

Herstel Wachtwoord

Back to
Inloggen

Registreren

Captcha!
Back to
Inloggen