Duurdere boodschappen in zicht: ’Verhoging btw’


Verhoging van het lage btw-tarief is in beeld bij de partijen die onderhandelen over een nieuw kabinet. Dicht bij de formatietafel valt te horen dat er serieus over wordt gedacht de prijzen omhoog te laten gaan en zo geld binnen te harken om bijvoorbeeld verlaging van de inkomstenbelasting te kunnen betalen.

 

Onder meer voedsel, kappers, schoenmakers en dierentuinen vallen nu onder het lagere tarief van 6 procent. Eerdere pogingen van de politiek om daaraan te tornen, sneuvelden. Maar nu er wederom geld gevonden moet worden om de dure wensen van VVD, CDA, D66 en CU te bekostigen, liggen er nieuwe plannen op tafel om het tarief op te trekken.

Bezorgde geluiden

Vanuit het bedrijfsleven klinken evenwel bezorgde geluiden en ook bij het formerende viertal leeft naar verluidt nog twijfel. Afgelopen vrijdag is een groot deel van hun voorstellen opgestuurd naar het Centraal Planbureau om te laten doorrekenen. Aan de hand daarvan kunnen de onderhandelaars nog volop met tarieven en cijfers schuiven voor ze er een klap op geven.

 

Reageren?

Inloggen

Don't have an account?
Registreren

Herstel Wachtwoord

Back to
Inloggen

Registreren

Captcha!
Back to
Inloggen