Denemarken is wakker en bundelt krachten met Hongarije: “islamitische nieuwkomers niet langer welkom”


Denemarken staat bekend om hoge belastingen, een welvaartsstaat en een gelukkig volk, kwaliteiten die veel bewondering oproept bij vele journalisten en andere liberalen. Maar haar status als showcase voor de verlichte ‘Big Government’ kan in gevaar komen. Niclas Rolander rapporteert voor Bloomberg:

“Denemarken zal dit jaar geen vluchtelingen in het land meer toelaten in het kader van een programma van de Verenigde Naties en zal flexibiliteit zoeken om te bepalen hoeveel er in de toekomst geplaatst kunnen worden in plaats van een vast quotum, zei het Ministerie van Immigratie en Integratie.

Sinds 1989 heeft Denemarken beloofd om 500 vluchtelingen per jaar op te nemen die door de VN voor hervestiging zijn gekozen. Het programma staat los van de inspanningen van de Europese Unie om migranten onder de lidstaten te verspreiden, welk fel kritiek heeft ontvangen van landen waaronder Hongarije.”

Denemarken roept geen permanente halt op vluchtelingen op, maar stelt het kritieke beginsel vast dat de acceptatie van vluchtelingen afhankelijk is van het vermogen van het gastland om hen te assimileren.

“Het is moeilijk om te voorspellen hoeveel vluchtelingen en migranten op de grens zullen verschijnen om asiel te zoeken en we weten dat het moeilijk kan zijn om diegenen die hier aankomen te integreren,” zei de Deense minister van immigratie en integratie Inger Stojberg zaterdag in een verklaring over het VN-programma.”

Er is een onuitgesproken gevolgtrekking voor deze positie: vluchtelingen die afkomstig zijn uit culturen die assimilatie moeilijk maken, kunnen niet in grote aantallen worden aanvaard. En op de achtergrond van dat verband is het “feit op de grond” van buurten bevolkt door niet-geassimileerde moslims, die zo vijandig zijn tegen het gastland dat de politie en brandbestrijders hun buurten beschouwen als ‘no-go zones’.”

Met de moslim-immigrantengemeenschappen helpt de tijd niet:

“Een nieuwe studie heeft aangetoond dat moslims geboren in Denemarken meer woede voelen bij de westerse buitenlandse interventie, en eerder geneigd zijn om moslims te helpen door gewelddadige middelen, dan buitenlanders die migreren van conflictgebieden.

Een internationaal team van onderzoekers, geleid door Milan Obaidi van de universiteit van Uppsala in Zweden, heeft twee onderzoeken uitgevoerd om de tekens van slachtoffers-per-proxy te identificeren – waarbij, in zijn meest extreme vorm, moslims die in Europa geboren zijn en nooit buiten het continent hebben gewoond zo boos zijn geworden op de behandeling van moslims in het buitenland dat ze overwegen gewelddaden uit te voeren…

 

Vergeleken met moslim-immigranten, scoorden de moslims die in Denemarken waren geboren hoger op de indicatoren van geweldvoorspelling, en identificeerde zich sterker met moslims over de hele wereld.

Moslims geboren in Denemarken “voelden het westerse buitenlandse beleid als onrechtvaardiger, voelden meer groepswoede en lieten sterkere bedoelingen zien om moslims op gewelddadige wijze te ondersteunen”, aldus de krant, die meldde dat woede steun voor geweld voorspelt.”

Inwoners van de hoofdstad, Kopenhagen, hoeven alleen de Øresundsbrug over te steken naar Malmö, Zweden om moslim no-go zones te vinden – of, zoals de Zweedse politie liever zegt, ‘kwetsbare gebieden’.

De huidige iteratie van de islam, een product van decennialange onrust door het islamitische broederschap en de financiering van radicale geestelijken door Saoedi-Arabië en andere Golfstaten, is triomfalistisch, niet assimilationistisch. De houding is dat het westen in de Ummah moet worden gebracht en op welke wijze dan ook worden omgezet in moslims. Momenteel zijn de meest praktische middelen niet veroveren, maar eerder immigratie. Het heeft zelfs een naam: Hidjra.

Hoewel de stap die Denemarken genomen heeft klein is, is het wel een stap in de goede richting. En die stap komt ook nog eens uit een land dat bekend staat om haar aardigheid en gastvrijheid.

Misschien zal Europa niet vallen voor de islam en St. Peter’s in een moskee worden omgezet, zoals de Hagia Sophia in Constantinople werd gedaan – nu hernoemd naar Istanbul. De toekomstige islamitische naam voor St. Peter’s; Tome; of Kopenhagen, wat dat betreft, blijft onduidelijk, althans buiten de binnenste cirkels van het moslimbroederschap, waar ze in termen van eeuwen denken.

NNM.

Reageren?

Inloggen

Don't have an account?
Registreren

Herstel Wachtwoord

Back to
Inloggen

Registreren

Captcha!
Back to
Inloggen